16 oktober
Door: Hans
16 Oktober 2012 | Nederland, Huissen
vandaag weer een warme dag. 28 graden. Vanavond wordt slecht weer voorspeld, regen en onweer. Onweer schijnt hier hevig te kunnen zijn.
Vandaag met een lokale gids een local tour gemaakt. Een soort peuterspeelzaal bezocht ergens in de afgelegen binnenlanden. Voordat je daar eindelijk bent moet je eerst kilometers lang over een zandweggetje rijden. . Eerst samen met de gids kleine zakjes chips en een voetbal gekocht. Er waren er vandaag 78 kinderen. Scheetjes om te zien. We hebben er foto's en een film van. De kinderen gingen een gerote kring staan en wij hebben de zakjes uitgedeeld. Het was ontroerend om te zien. IK wilde het eigenlijk niet filmen omdat het het zo dubbel voelt. Komen wij aan met een grote auto, dikke Fototoestellen en een filmcamera. Aan de andere kant wil je ook weer laten zien hoe het daar zo aan toe gaat. We hebben ook met de juffrouwen gesproken. Hun verhaal raakt je. Ze doen zo hun best. Speelgoed is er niet. Sommige kinderen rollen met een versleten autoband. We hebben ter plekke een gift gegeven. Daarna zijn we naar een ander dorp gereden waar we een sangoma hebben ontmoet. Dat is een traditionele Genezeres . Geheel in klederdracht hebben we uitleg gehad over wat zij uit stenen en andere voorwerpen, oa een dobbelsteen en een bierflesdopje, kan lezen. Zij heeft ook contact met overleden voorouders. Bijzonder om mee te maken. Nou dat was het weer. Inge en ik zitten nu aan de bar aan de borrel .
de eerste regendruppels vallen....... En er gaan er meer vallen, er wordt zelfs over een orkaan gesproken door de eigenaar van de logde. We hebben daarom een nacht in een tent, zonder elektriciteit en niet omheind dus met kans op gezelschap van dieren, gecanceld en gaan een dag eerder naar St. Lucia, ons laatste onderkomen.
Doei!
16 Oktober 2012 - 21:32
Mieke:
Wat super schattig! Kan me voorstellen dat je smelt als je die kindjes ziet!
Wat goed dat jullie een gift hebben gegeven. Jullie komen in de hemel ;)
Veel plezier nog lieve schatten!
xxx -
17 Oktober 2012 - 17:27
Jolien:
Zo te horen en te zien vermaken jullie je nog steeds prima! Hopelijk viel de storm mee!
x x Jolien -
18 Oktober 2012 - 13:09
Claudia:
Heel veel plezier op jullie laatste onderkomen, nu maar hopen dat de orkaan niet dichtbij kwam!!!
Dikke kus Xxx -
19 Oktober 2012 - 08:54
Syl:
Wat blijven al die kindjes netjes in een kring staan terwijl er wat lekkers wordt uitgedeeld. Kunnen ze in NL nog wat van leren!
Slim om die tent te cancellen, zo zit je er toch wat veiliger bij. Hier alles ok, superwerm (35 graden), en ik heb mn nieuwe app gelukkig! 10.000 x beter :)
Veel plezier nog de laatste dagen!
Xx kus